Conventions Malta

Conventions Malta

Malta heeft waarschijnlijk meer geschiedenis en cultuur per vierkante kilometer dan eender welke plaats op de wereld. Het is geen verrassing dat Valletta tot Europese Culturele Hoofdstad 2018 benoemd is.

Mediterrane geschiedenis

Dankzij zijn strategische ligging in de Middellandse Zee was Malta eertijds een kostbare aanwinst voor veroveraars en is het al meer dan 7.000 jaar een internationale ontmoetingsplaats. Van prehistorische tempels en middeleeuwse burchten tot renaissancepaleizen en Victoriaanse meesterwerken: het verleden is overal aanwezig.

Constant vernieuwend

Toch is Malta geen museumstuk dat bewaard wordt in een glazen bokaal of vast zit in een postkoloniaal tijdperk. Integendeel, er gebeurt altijd wel iets nieuws. Er worden iconische hotels gebouwd, zoals Hotel Phoenicia Malta, of het InterContinental Malta wordt uitgebreid met superluxueuze suites. In het nieuwe Esplora Interactive Science Centre wordt praktijkgerichte wetenschap en technologie ontwikkeld en er openen hightech businesscentra zoals Smart City.

Meetinglocatie voor alle seizoenen

De militaire, politieke en religieuze geschiedenis van Malta heeft een groot deel van zijn identiteit vormgegeven. Recenter kwam het eiland in de belangstelling doordat het een populaire filmlocatie werd. Tegenwoordig is het een bekende hub voor de internationale gokindustrie, waarmee het de lat nog hoger legt. Maar meeten in Malta is geen gok: het is een gegarandeerd succes. Malta is het jaar rond de ideale bestemming voor conferenties en events.

Meeten in Malta is geen gok, het is een gegarandeerd succes.

DELEN


Datum

19 december 2017