Tien ongezien

In juni zetelen we opnieuw als jurylid in een eindexamencommissie voor de opleiding Event Management van Syntra. Met toestemming van de studenten en de docent vissen we hier 10 tips op uit de eindwerken van de studenten van vorig jaar, die voor onszelf ook ongezien waren. Ook van een creatieve student kun je iets leren …

|1| LEUVEN. Biercafé The Capital
Bier van kelder tot zolder in het grootste biercafé ter wereld

Het grootste biercafé ter wereld, dat moet wel in België gelegen zijn. Meer bepaald in dé Belgische bierstad bij uitstek: Leuven. In het rustieke interieur van The Capital kun je meer dan 2000 bieren uitproberen. De bieren worden op temperatuur bewaard in een indrukwekkende bierkelder die door de glazen vloertegels in de zaak heen naar je lonkt. Een industriële lift brengt de bieren helemaal tot de bovenverdieping, die je apart kunt reserveren voor events.
>> www.thecapital.be

|2| BUGGENHOUT. Brouwerij Bosteels
Van brouwerijbezoek met proevertjes tot events op de binnenplaats

Eentje is geentje, dus kijken we bij Brouwerij Bosteels nog wat dieper in het glas. Al zeven generaties lang brouwt de familie Bosteels bijzondere bieren zoals Kwak (bekend om het karakteristieke bijbehorende glas), Tripel Karmeliet en Deus. Tijdens een brouwerijbezoek leer je alles over de geschiedenis van de brouwerij en stel je proefondervindelijk vast waarom de bieren van Bosteels zo vaak in de prijzen vallen. De binnenplaats leent zich uitstekend voor evenementen in de sfeer van een Vlaams volksfeest.
>> www.bestbelgianspecialbeers.be

|3| BELGIË. Facteurs d’amour
Kling, klokjes, klingelingeling

Een dirigent, een solozangeres, een paar choreografen en tot wel 500 genummerde klokjes: dat zijn de ingrediënten voor een interactief muzikaal evenement zonder weerga. De Facteurs d’amour delen klokjes uit onder de aanwezigen op je event en laten hen onder de deskundige aanwijzingen van de dirigent hun eigen concert spelen. Voeg daarbij een improviserende sopraan en een betoverend ballet van vederlichte klokken boven de hoofden van de nieuwbakken muzikanten en je hebt het recept voor een onvergetelijk spektakel.
>> www.facteursdamour.be

|4| BELGIË. LiveWall
Breng de sociale media naar je event en omgekeerd

Breng de sociale media naar je event en omgekeerdMet LiveWall laat je live zien wat er leeft op je event. Alle Tweets, Facebookposts, Instagramfoto’s of Google+-berichten over je event verschijnen op het scherm, ter lering en vermaak van de aanwezigen. Dankzij de 20 verschillende apps kun je de socialemediaberichten bovendien afwisselen met onder andere filmpjes, foto’s, live camerabeelden en advertenties. Zo maak je van je LiveWall gegarandeerd een interactief kijkcijferkanon.
>> www.livewall.be

|5| BELGIË. Artfood
De kunst van lekker koken

Het oog wil ook wat, weten de koks van Artfood. De culinaire meesterwerkjes die ze je genodigden voorschotelen zien er bijna te mooi uit om op te eten. Al een geluk dus dat ze ook onweerstaanbaar lekker zijn! En duurzaam bovendien, want Artfood werkt zo veel mogelijk met lokale, seizoensgebonden producten. Van een 100 procent biologische broodjeslunch tot cocktailkraampjes en een uitgebreid barbecuebuffet: Artfood verheft elk culinair concept tot kunst.
>> www.artfood.be

|6| BELGIË. Cirque Cirqulaire
Artistieke duizendpoot met vlooiencircus

De dolkomische acts van eenmanscircus Cirque Cirqulaire zijn een perfect afgestemde mix van humor, circustechnieken en poëzie. Met verbazingwekkende flair kruipt Benjamin Rummens nu eens in de huid van een goochelaar en dan weer in die van een jongleur of een directeur van een vlooiencircus. Huur je hem in als rijdende ‘Bar-Man’, dan brengt hij leven in de brouwerij vanaf zijn bakfiets terwijl hij verfrissende niet-alcoholische cocktails voor je gasten bereidt.
>> www.cirque-cirqulaire.be

|7| BELGIË. Compagnie d’irque&fien
Intimistisch muzikaal straattheater

Met de voorstelling Sol bémol raakt het creatieve duo d’irque&fien meer dan één gevoelige snaar bij je publiek, en daar hebben ze niet veel meer dan drie piano’s, een paar linten en een stel jongleerkegels voor nodig. Bewaar voldoende afstand, want terwijl zij pianospeelt en hij de acrobaat uithangt (neem dat maar letterlijk), spat hun liefde voor elkaar én voor hun vak van het podium.
>> www.dirque.com

|8| BELGIË. Cirque du Platzak
Rijkelijk gestoffeerd circusvertier

We blijven nog even in de circusarena met Cirque du Platzak. De dertien artiesten van dit in Amsterdam gehuisveste collectief plegen een aanval op de lachspieren van jong en oud met hun amalgaam van traditionele circustechnieken en live folkmuziek. Ze jongleren al dansend op een slappe koord, spelen met vuur, plooien hun lijf in de onmogelijkste houdingen en saboteren elkaars dolle fratsen. Ideaal vertier voor een familiedag.
>> www.cirqueduplatzak.com

|9| BELGIË. Dj Des Animaux
Drie beestige dj-formules voor je bedrijfsfeest

‘U vraagt, wij draaien’ gaat helemaal op voor dj Geerard Van der Perre. Dankzij zijn drie alter ego’s heeft hij voor elk feestje de juiste muziek in huis. Boek je hem als dj Des Animaux, dan kunnen je gasten uit de bol gaan op de betere hedendaagse muziek, afgewisseld met klassieke meezingers. Als dj Perre duikt Geerard in zijn techno- en houseplatencollectie en bestookt hij de dansvloer met opzwepende beats. Liever wat klassieker? Dj Perredise verwent je publiek met golden oldies.
>> www.desanimaux.be

|10| BELGIË. Mooov
Wereldcinema on the move

Denk je eraan om een filmvertoning te organiseren voor je personeel of zakelijke contacten? Met de films van MOOOV treed je buiten de platgetreden paden. Van rauwe documentaires tot beklijvende drama’s en ontroerende jeugdfilms: MOOV koopt elk jaar de rechten van 8 tot 10 wereldfilms die niet door andere distributeurs werden opgepikt. Films met een meerwaarde dus, die je event extra cachet geven. Zet de popcorn klaar en kijken maar!
>> www.mooov.be